Начална страница | Кухня | ДЕСЕРТ - СЛИВОВ ПУДИНГ

ДЕСЕРТ - СЛИВОВ ПУДИНГ

image

ПРОДУКТИ ЗА 8 ПОРЦИИ: 750 г сини сливи, 1 с. л. вода, 60 г пудра захар…

За тестото:190 г брашно, 1/2 пакетче бакпулвер, 60 г пудра захар, 125 г масло, 1 яйце, 125 мл прясно мляко, 3-4 с. л. пудра захар за поръсване.

1. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Тавичка с обем два литра се намазва леко с масло.

2. Сливите се разрязват и се изваждат костилките. Слагат се в тенджера заедно с водата и определената за тях захар и на тих огън се разбъркват пет минути, докато омекнат. Изсипват се в намаслената тава.

3. В отделен съд се изсипва брашното, пресято с бакпулвера и захарта. Прибавя се маслото на парченца. Омесва се наръка да получаването на еднородна рохка смес.

4. Яйцето се разбива с млякото и се добавя към брашнената смес. Разбърква се добре.

5. Сместа се изсипва върху сливите и сладкишът се изпича за 30-40 минути до златисто.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст