Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ - СВИНСКО С ГЪБИ НА ТИГАН

СПЕЦИАЛИТЕТ - СВИНСКО С ГЪБИ НА ТИГАН

image

Продукти за 4 порции:600 г свинско филе, 2 с. л. царевично брашно,…

сол, черен пипер, 1 зелена люта чушка или 1/2 ч. л. чили на прах, 400 г малки гъбки, 2 глави лук, 2 скилидки чесън, 3 с. л. фъстъчено масло, 150 мл бяло вино, 2 с. л. ситно нарязан дребен зелен лук за украса

1. Нарежете свинското на тънки лентички, напречно на дължината на месото. Сложете царевичното брашно в чиния и го подправете със солта и черния пипер. Прибавете лентичките свинско месо и ги оваляйте, докато се покрият равно от всички страни.

2. След като сложите гумени ръкавици, почистете и извадете семето от лютата чушка. Нарежете я накръгчета. Избършете гъбите с хартиена кърпа и ги нарежете на филийки. Обелете и нарежете ситно лука. Обелете и нарежете ситно чесъна.

3. Загрейте маслото в уок на силен огън. Прибавете свинското. Пържете, разбърквайки, 3 минути или докато позлатее. Извадете месото от уока. Прибавете гъбите. Пържете разбърквайки, 1 минута. Прибавете лука и чесъна. Намалете огъня. Върнете свинското в уока. Пържете, разбърквайки, 8 минути.

4.  Излейте виното в уока. Увеличете 4 огъня и задушавайте, като разбърквате постоянно, докато сосът се сгъсти. Подправете със солта и черния пипер. Сервирайте украсено със ситно нарязания лук.

 Друг вариант

Ако искате по-изразен цвят и по-богат вкус, използвайте червено вино вместо бяло за соса.

Хитринка за сервиране

Сервирайте това ястие с китайски спагети или картофи с кожата, покрити с кисела сметана или настъргано сирене чедър.

Ако предпочитате наистина пикантно ястие, прибавете още една зелена люта чушка или 1 ч. л. чили на прах в Стъпка 2.

Знаете ли, че?

Сега. свинското съдържа средно 31 процента по-малко мазнина, отколкото е съдържало преди 10 години. Парчета свинско, например филе или рибица, сега са мазни колкото пилешко.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст