Начална страница | Кухня | С ВИЛИЦА И НОЖ ИЗ ИТАЛИЯ

С ВИЛИЦА И НОЖ ИЗ ИТАЛИЯ

image

Риба по сицилиански...

Продукти за 6 порции: 1риба около 1,5 кг (бяла риба, шаран и др.), 2 глави кромид лук, 3 картофа, 2 тиквички, 130 г гъби, 4 с.л. зехтин, 1/2 чаша вода, 1/2 лимон, смлян черен пипер, сол.

Приготвяне: Почистете и измийте рибата, направете коси разрези от двете й страни и наредете в тях по 1/2 кръгче лимон. Поставете я в намаслена тава. Наоколо разпределете лука, нарязан на кръгчета, картофите и тиквичките, оформени на кубчета. Отгоре наредете тънки филии гъби. Поръсете на вкус със сол и черен пипер. Залейте със зехтина, сипете водата и печете на фурна при 250-280 градуса до готовност.

Неаполитанска салата

Продукти: 200 г печено месо, 2 мариновани краставички, 1 сварено малко цвекло, 1 сварен корен целина, по 1 чаша сварени моркови и картофи, нарязани на малки кубчета, 1 чаша майонеза, смлян черен пипер, сол, по 1 стрък пресен копър и магданоз.

Приготвяне: Месото,краставичките, цвеклото и целината нарежете на кубчета. Смесете ги с морковите и картофите. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Залейте с майонезата, разбъркайте. Сложете в салатиера и украсете с копър и магданоз.

Супа топчета от Тоскана

Продукти за 4 порции: 200 г чисто телешко месо, 1 яйце, 1 неголяма глава кромид лук, 1 с.л. пресни хлебни трохи, 1 с.л. наситнен магданоз, 1 щипка настъргано индийско орехче, 1 морков, 1 малка ряпа, 1 перо зелен лук, 1/2 с.л. краве масло, 4 чаши телешки бульон, сол, смлян черен пипер.

Приготвяне: Сложете в тенджера вода да заври. Смелете месото или го накълцайте съвсем наситно. Лука нарежете надребно. Добавете го в месото заедно с хлебните трохи, магданоза и индийското орехче.

Подправете каймата на вкус със сол и черен пипер. Оформете от нея 16 топчета с големината на орех. Пуснете ги във врящата вот да и ги варете 10 мин. Извадете топчетата, заделете ги настрана.

Моркова и ряпата нарежете на едри сламки, зеления лук наситнете. В тенджера разтопете маслото, добавете 1 /2 чаша от бульона заедно с моркова и ряпата. Захлупете и варете на среден огън 5 мин. Налейте останалия бульон, добавете топчетата, кипнете супата и я варете 2-3 мин.

Медальони "Милано"

Продукти за 2 порции:500 г чисто телешко месо (дебело парче), 1 с.л. дежонска горчица, 2 с.л. брашно, 2 с.л. олио, 1 чаша готов доматен сос, смлян черен пипер, сол.

Приготвяне: От месото изрежете медальони. Напукайте ги, като ги оформяте да станат кръгли. Натрийте ги със сол и черен пипер, после ги намажете с горчица. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Поднесете ги със соса и с гарнитура от варени макарони с пармезан.

Тортелини със стафиди

Продукти за 2 порции:200 г брашно, щипка сол, 1 чаша прясно мляко, 1 ч.л. суха мая, 2 яйца, 75 г захар,50 г краве масло, 50 г стафиди, настърганата кора на 1 лимон, олио за пържене, пудра захар за поръсване.

Приготвяне: Пресейте брашното със солта, смесете го с млякото, добавете маята, яйчените жълтъци,захарта, омекналото краве масло, предварително измитите и накиснати стафиди, лимоновата кора. Белтъците разбийте на сняг и добавете.

С чаена лъжичка загребвайте от тестото и го пускайте в сгорещено олио -да плува в него. Пържете тортелините до златисто. Отцедете ги от мазнината върху салфетки. Поднесете ги горещи, поръсени с пудра захар.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст