Начална страница | Кухня | ПРЕДИ ПОСТИТЕ ДА СЕ ПОРАДВАМЕ НА СВИНСКО

ПРЕДИ ПОСТИТЕ ДА СЕ ПОРАДВАМЕ НА СВИНСКО

image

СВИНСКО МЕСО ПО РУСКИ…

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ: 4 картофа, 2 глави кромид, 600-700 г свински пържоли, сол на вкус, млян черен пипер на вкус, 1 бурканче мариновани гъби (може и пресни), 150 г сирене, 5-6 парчета топено сирене, 1 майонеза, 1 ч. ч. червено вино, 150 г кашкавал

1. Един ред от нарязаните на колелца картофи и кромид се поставят в йен-ска тенджера. Следва ред от начуканите с чукче за месо свински пържоли, леко поръсени със сол и черен пипер.

2. Върху пържолите се слагат на редове гъби, натрошено сирене, малки парченска топено сирене. Отгоре се намазва с майонеза.

3. Върху построения „първи етаж” се нареждат отново картофи и кромид, след това овкусени пържоли, гъби, натрошено сирене, малки парченца топено сирене. Намазва се с майонеза. Залива се с червеното вино.

4. Пече се в силно загрята фурна около 20-30 минути и след това на по-бавен огън за около един час и десет минути.

5. Малко преди да е напълно готово, ястието се изважда от фурната и се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се за последните десетина минути, колкото да се разтопи кашкавалът и леко да се запече.

МЕСНО РУЛО

ПРОДУКТИ ЗА 4-6 ПОРЦИИ: 1 с. л. олио, 300 г пушен бекон, 500-600 г пилешко филе, 500-600 г свински пържоли без кост, 1 домат, 4-5 триъгълничета топено сирене, млян черен пипер на вкус.

1. В намазана с олио йенска тавичка се нарежда напреки на тавичката половината от бекона, нарязан на тънки ивици, така че краищата им да висят извън стените й.

2. Пилешкото филе се нарязва на тънки пържоли и половината от тях се слагат върху бекона по дължина в тавичката. Поръсват се с черен пипер и сол.

3. Отгоре се нареждат топеното сирене и колелца от домата. Покриват се с тънко начуканите свински пържоли и с останалите пилешки пържоли. Те също се поръсват с черен пипер и сол.

4. Най-отгоре се нареждат ивици от останалия бекон, като се загъват със свободните краища на долните ивици бекон.

5. Покрива се с фолио и се пече във фурна при температура 200 градуса около час и половина.

6. Преди да се извади от фурната, фолиото се сваля и рулото се запича малко без него. Готовото руло се обръща в чиния (долното става горно) и се нарязва на порции.

СВИНСКО С ОРИЗ

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ: 1 ч. ч. ориз, 400-600 г свинско месо, 100-150 г масло, сол на вкус, 2 глави кромид, 1 кубче бульон, 2 с. л. захар, 1 ч. ч. червено вино (по възможност сладко)

1. Оризът се сварява в подсолена вода заедно с малко мазнина. Свинското месо се нарязва на филенца и те се овкусяват със сол и черен пипер.

2. Маслото се загрява в тиган и щом започне да цвърчи, филенцата се изпържват в него до готовност.

3. Изваждат се и в останалото масло се слага на-рязаният кромид. Щом стане прозрачен, се поръсва с натрошеното бульонче и захарта, като непрекъснато се разбърква.

4. Когато захарта се карамелизира леко, се сипва виното. Оставя се на слаб огън за около две минути.

5. В получения сос се връща свинското и тиганът се покрива с алуминиево фолио или капак. Котлонът се изключва и ястието се оставя за малко да поеме ароматите.

6. Свинското месо се сервира със соса и се гарнира с ориза.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст