Начална страница | Кухня | ДА СЕ ПОГЛЕЗИМ С БОТЕВГРАДСКА БАНИЦА

ДА СЕ ПОГЛЕЗИМ С БОТЕВГРАДСКА БАНИЦА

image

Продукти (за 10 порции): 2 пакета готови печени кори…

сирене - 800 г, масло - 500 г, яйца - 8 бр., кисело мляко - 500 г, сода бикарбонат 1/2 ч. л, сол

В подсолена вода се сипва содата бикарбонат. Разбиват се, докато содата и солта се разтопят. Всяка кора за баница се потапя в получената течност. Яйцата, киселото мляко и натрошеното сирене се разбиват. Маслото се разтопява до избистряне и се прецежда.

Тавата се намазва обилно с маслото и в нея се слагат 2 от отцедени кори. Добавясе плънката и върху нея - още 2 кори, докато плънката и корите свършат. Последната кора се намазва обилно с масло. Оставя се да престои 30 минути.

И се слага в умерена фурна (160-180 градуса ) за около 30 минути. Изпечената баница се напръсква с малко вода. Преди сервиране се завива с кърпа, за да се задуши.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст