Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ - МАСЛЕНИ ТРЮФЕЛИ С БАДЕМИ

СПЕЦИАЛИТЕТ - МАСЛЕНИ ТРЮФЕЛИ С БАДЕМИ

image

Време за приготвяне: 30 мин…

Изстудяване: 60 мин.

Продукти за 35 трюфела: 250 г леко горчив шоколад, 125 г масло, 125 г пудра захар, 1 суп. лъжица кафе (меланж), 125 г счукани бадеми.

Приготвяне: Шоколадът се разчупва на малки блокчета и се стопява в топла вода, като непрекъснато се разбърква. Маслото се разбива на пяна. Пудрата захар се пресява и смесена с кафето, се добавя, като се бърка непрекъснато. Добавя се постепенно шоколадовата смес и се бърка до получаването на крем. Той се нанася с дебелина 1 см върху алуминиево фолио, покрива се и се охлажда. Получената маса (тесто) се нарязва на ивици колкото палец. Те се навиват върху студена работна повърхност (кухненска плоча) и се овалват в бадемите. Трюфелите се завиват в целофан и се държат в хладилника. Сервират се малки количества, за да не омекнат от топлината в стаята.

Бързи трюфели: Маслото и захарта се разбъркват със стопения шоколад и кафето. Изстудяват се. Разбиват се до получаването на крем и отново се изстудяват.

Едно парче съдържа 104 калории.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст