Начална страница | Кухня | С МЕСО, НО ПО-ЛЕКО

С МЕСО, НО ПО-ЛЕКО

image

ПИЛЕШКО РУЛО…

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ: 4 цели пилешки гърди, 5-6 кисели краставички, 5-6 зелени маслини с чушка, 3-4 стерилизирани гъби печурки, 1 с. л. настърган пресен джинджифил, 3-4 скилидки чесън, сол на вкус, млян черен пипер на вкус, 2 ч. ч. зеленчуков или пилешки бульон

1. Месото се начуква с дървено . чукче, като се внимава да не се пробие.

2. Краставичките се нарязват . на лентички, маслините - на половини, гъбите - на парченца.

3. Джинджифилът се обелва и . настъргва на ренде. Чесънът се почиства и пресова. Всяко парче месо се наръсва с джинджифила и чесъна.

4. Поставят се по няколко резенчета кисели краставички, маслини и гъби. Подправят се със сол и млян черен пипер на вкус.

5. Месото се завива на руло и се връзва с попарен в гореща вода кухненски канап. Рулата се подреждат в тава и се заливат с бульона. Покриват се с алуминиево фолио и се задушават в умерена фурна.

6. След като месото омекне, фолиото се маха, за да се запече горният слой на месото и да се образува хрупкава коричка.

КЮФТЕТА С БЕКОН

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 3 големички жълти картофа, 2 моркова, 50г бекон, 2 червени чушки предварително опечени, обелени и нарязани ситно, магданоз, черен пипер, 1 чаена чашка брашно, 3 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите, морковите и бекона се нарязват ситно на кубчета и се пържат в олио, докато омекнат. Запържва се брашното и се снема, докато поизстине. Прибавя се 1 яйце цяло, черният пипер, меродията, чушките и се омесва добре. Взима се в ръка топка от тази смес, овалва се в брашно, топи се в 2 добре разбити яйца и се пържи на умерен огън. Сервират се върху зелена салата и рукола гарнирани с доматена салца.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст