Начална страница | Кухня | ДЕСЕРТ - ЕЛХИЧКИ И НА МАСАТА

ДЕСЕРТ - ЕЛХИЧКИ И НА МАСАТА

image

Продукти за 80 сладки: 2 пакетчета масло,…

1 чаена чаша пудра захар, 1 чаена чаша захар, 4 жълтъка, 3 и 1/2 чаени чаши брашно, 1 есенция ром,

За украса: 2-3 белтъка, захар, млени бадеми, вишни или череши от сладко

Продукти се смесват и се замесва тесто. Разточва се на лист с дебелина около 1 см. С три различни по големина силно накъдрени формички (като цвете) се изрязват фигурки - по равен брой от трите размера. Слагат се в тава, застлана с хартия за печене и се пекат, докато порозовеят. След като изстинат, се намазват с разбит със захар белтък. Върху най-голямата фигурка се залепва средната, а върху нея - най-малката, така че да се получат „елхички“ от три слоя. Сладките се засушават за няколко минути в слаба фурна. Поръсват се със смлени бадеми, а най-отгоре се слага по една Вишна или череша от сладко.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст