Начална страница | Кухня | ИЗИСКАНО МЕНЮ БЕЗ МНОГО УСИЛИЯ

ИЗИСКАНО МЕНЮ БЕЗ МНОГО УСИЛИЯ

image

Зеленчуково рагу…

Продукти: 600 г картофи, 750 г брюкселско зеле, 1 консерва белени домати, 1-2 скилидки чесън, 200 мл зеленчуков бульон (от кубче), 100 г маслини, 200 г сирене, листенца мащерка (магданоз), 2 суп. лъжици разтопено масло, 2-3 суп. лъжици оцет, черен пипер, сол.

Приготвяне: Сварете брюкселското зеле в подсолена вода за 8 мин. Изпържете нарязаните на кубчета картофи в маслото, прибавете накълцания чесън и залейте с бульона. Подправете и варете 8 мин. Измийте в гевгир обвареното зеле и го прибаветекъм картофите. Сложете и доматите и задушете 5 мин. Добавете почистените от костилки и нарязани маслини, подправете с оцета. Поднесете рагу-то, поръсено с настъргано сирене.

Броколи огретен

Продукти: 1 кг броколи, 100 г бекон, 250 мл зеленчуков бульон (от кубче), 2 суп. лъжици брашно, 250 мл прясно мляко, 30 г масло, 4 яйца, 100 г сирене (кашкавал), мащерка, индийско орехче, черен пипер, сол.

Приготвяне: Разделете броколите на цветчета, нарежете стъблата на парченца. Бланширайте ги за 5 мин във врящия бульон. Прецедете, без да изхвърляте отварата. Нарежете бекона и го сложете в намаслена тавичка заедно с броколите. Поръсете с мащерка. Загрейте маслото, прибавете брашното, залейте с отварата и прясното мляко. Подправете с черен пипер и сол. Отделете жълтъците от белтъците. Разбъркайте жълтъците с настърганото сирене (кашкавал) и ги прибавете към млечния сос. Разбийте белтъците и също ги добавете към него. Залейте броколите със соса и запечете 25-35 мин до златисто.

Пиле с лимон

Продукти: 2 парчета пилешки гърди (по 300 г всяко), 4 пилешки бутчета (по 100 г), 700 г дребни картофи, 2 лимона, 3 глави червен лук,4 с л разтопено масло, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Обелете картофите и ги разполовете. Нарежете лука на полумесеци. Измийте лимоните и също ги нарежете на резени. Наредете подготвените продукти в намазана с 1 суп. лъжица масло тавичка. Поръсете ги с черен пипер, сол и магданоз. Залейте ги с останалото масло и изпечете ястието за 40-45 мин до златисто. Поднесете със сос от майонеза с горчица или със зелена, салата.

Свинско печено

Продукти: 1 кгсвинско филе (цяло парче), 800 г дребни картофи, по 1 червена, жълта и зелена чушка, 400 мл зеленчуков бульон (от кубче), 2 суп. лъжици разтопено масло, 2 ч. лъжички горчица, 1 ч. лъжичка зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 1 ч. лъжичка червен пипер, сол.

Приготвяне: Изпържете филето в маслото (в тавичката, където ще го печете). Поръсете с червен пипер и сол, намажете го с горчица. Налейте предварително приготвения бульон, сложете зърната черен пипер и дафиновия лист. Печете 90 мин на 175 градуса, като след 50 мин прибавите картофите, след още 20 - нарязаните чушки. Готовото филе нарежете на филийки и поднесете със зеленчуците. Полейте всяка порция със соса от печенето.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст