Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ - ПАРИЖКА ЛУЧЕНА СУПА

СПЕЦИАЛИТЕТ - ПАРИЖКА ЛУЧЕНА СУПА

image

Продукти за 4 порции: 800 г кромид, 40 г масло, 4 с. л. олио,…

20 г сухо бяло вино, 25 г брашно, по 2 стръка магданоз, мащерка и розмарин, 80 г сирене, 8 филии хляб, сол и черен пипер

1. Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто в олиото и маслото в голяма тенджера. Добавя се бялото вино и се захлупва, като сместа се оставя да ври на слаб огън около 30 минути. Отвреме на време се разбърква.

2. През сито се добавя брашното и се разбърква, докато се получи хомогенна смес. След това се сипва 1 л вода или бульон и се пускат ситно нарязаните зелени подправки. Вари се на слаб огън още 15-20 минути. Преди да се свали от котлона, се посолява.

3. Супата се разпределя в четири купички. Върху всяка се слагат по 2 филийки, които се поръсват с настъргания грюиер.

4. Купичките се слагат във фурната, точно под реотаните. Запичат се, докато сиренето се разтопи добре и започне да придобива златист цвят.

Супата се сервира гореща.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст