Начална страница | Кухня | ЯСТИЯ С ПУЕШКО МЕСО

ЯСТИЯ С ПУЕШКО МЕСО

image

ВИНАГИ ВКУСНИ И ДИЕТИЧНИ...

 

САНДВИЧИ С ПУЕШКА KAЙMA

Продукти: 500 г пуешка кайма, 1 яйце, 3 лъ­жици соев сос, 2 стръка пресен магданоз, 2-3 стръка пресен чесън, черен пипер и сол на вкус, пушено сирене, ко­пър.

В дълбока купа смесе­те каймата, яйцето, сое­вия сос, черния пипер, солта и ситно нарязани­те магданоз и чеснов лук. Оформете с мокра ръка сплеснати кюфтен-ца. Изпържете ги от ед­ната страна и щом ги обърнете, поставете върху вече готовата по парче пушено сирене. Докато кюфтенцата се пържат отдолу, сирене­то трябва леко да се разтопи. Поставете ги върху филии бял хляб с масло и наръсете със ситно нарязан магда­ноз. Поднесете веднага.

Каймата може да си приготвите сами от пу-ешко месо, като го сме­лете два пъти с месоме­лачка.

ПЪЛНЕНИ РУЛЦА

Продукти за 3 пор­ции: 3 тънки шницела от пуешко, сол, млян че­рен пипер, 2-3 лъжици до­матен сос, сушени ри­ган и мащерка, 3-4 лъжи­ци олио, 150 мл бульон, 2 пакета замразена зе­ленчукова смес с ориз.

Измийте, подсушете и натрийте шницелите със сол и пипер. Сме­сете доматения сос с подправките и намаже­те шницелите. Завийте на рулца и ги забодете с клечка за зъби. Загреите олиото и изпър­жете в него рулцата от всички страни. Залей­те с бульона и задуша­вайте под похлупак 15 минути. В това време пригответе зеленчуко­вия микс според указа­нието на опаковката. Извадете рулцата и ги дръжте в купа на топ­ло. Сварете останалия в тигана сос, докато остане наполовина. В чиниите сипете зелен­чуковия микс и месото и полейте със соса.

С ГРАХ

Измийте пуешкото ме­со и го нарежете на порционни парчета. Из­пържете ги в сгорещена мас и ги извадете. В съ­щата мазнина последо­вателно запържете 2 глави дребно нарязан лук и 1-2 лъжици дома­тено пюре, наръсете с 1 лъжичка червен пипер и налейте бульон или топла вода. Посолете и пуснете в соса порци­онните парчета до сваряването им. Сипете 1 буркан грах и оставете да омекне. Добавете 1 буркан обелени и наря­зани на парчета домати и след 5 минути прех­върлете в тавичка. Из­печете във фурната до готовност. Няколко ми­нути преди да извадите ястието то сгъстете с малко размито брашно. Всяка порция наръсете с надребнен пресен магданоз.

СЕВЕРНЯШКИ ГЮВЕЧ

Запържете нарязано на парчета пуешко ме­со. Добавете 2-3 глави надребнен кромид лук, лъжица доматено пюре и лъжичка червен пи­пер. Залейте с бульон и оставете месото почти да омекне. Добавете по 1 буркан стерилизиран гювеч и патладжани. Разбъркайте и прехвър­лете в пръстен гювеч. Покрийте с кръгчета червени домати от бур­кан, наръсете със сол и пипер и похлупете с ка­паче. Запечете във фур­ната около 40 минути. Малко преди пълна го­товност залейте с раз­бити яйца, кисело мля­ко и брашно. Върнете да се дозапече. Готови­те порции наръсете с пресен магданоз.

ВКУСЕН ШНИЦЕЛ

Продукти: 600 г бяло месо от пуйка, 1 пакет­че масло, 1 чаша бяло вино, 200 г гъби, 200 г топено сирене, 1 китка магданоз, черен пипер, сол, червен пипер.

Нарежете месото на тънки шницели. Поръ­сете ги със сол и черен пипер и залейте с по­ловин пакетче разтопе­но масло. Оставете та­ка да престоят в хла­дилника 1 -2 часа и след това ги залейте с вино­то и изпечете във фурната. В останалото масло задушете ситно нарязаните гъби, наръ­сете ги с черен пипер, магданоз и мъничко сол. Сипете върху ме­сото и наредете отгоре тънко нарязано топе­ното сирене. Запечете колкото то да се стопи. След като извадите яс­тието от фурната наръ­сете с червен пипер. Картофено пюре и прясна зелена салата са най-добрата гарни­тура.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст