Начална страница | Празници, ритуали, вярвания | ВСЕКИ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА НАПОДОБЯВА ПТИЦА

ВСЕКИ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА НАПОДОБЯВА ПТИЦА

image

Според преданията от различни краища на света всеки ден на седмицата наподобява по особеностите си определена птица…

Въз основа на древни и съвременни представи е предадена специфична характеристика, в която на всеки ден от седмицата отговаря жив символ на птица.

Понеделник е денят на совата

В далечното минало алхимиците изобразявали совата с очила и със странни факли, сграбчени от ноктите й. Зад нея греело Слънцето. Загърбила галактичния източник на светлина, мъдрата птица символизирала човешката заблуда. Затова в понеделник не е лесно да бъде забелязана човешката истина. Този ден може да донесе запознанство с лъжлив човек. Препоръчва се особена предпазливост, ако сме счупили чаша или разлели парфюм.

Вторник - денят на ястреба

Известно е, че ястребът лети нависоко и вижда какво ли не, но никъде не се задържа продължително време. Вторникът може да донесе запознанство с интересни хора. А също така това е ден на лова. Ако човек е решил да успее в нещо, да играе любовна игра или да създаде интрига, вторникът е особено подходящ за това.

Сряда – денят на щъркела

Това е денят на изненадите и новините. Срещите в сряда носят неочаквани неща. Например в този ден зачеването на жената при полов акт е най-вероятно. Ако една жена иска да зарадва мъжа си например с новината, че е бременна, най-добре е това да стори в сряда - щъркелът е заинтересован от здравите бракове.

Четвъртък – денят на орела

Известно е, че орелът лети направо към Слънцето и не се страхува да изгори крилата си. Този ден е най-подходящ за любовни отношения. Стеснителните и срамежливи хора е най-добре да си уреждат любовна среща точно в четвъртък. Ако си загубил венчалната си халка или от пръстена ти е паднал камъка, не се притеснявай - това е много добра поличба. Знак за дълготрайна и щастлива любов. Всъщност тези камъни могат да се навържат с една връвчица и ще се получи много добър талисман. Но щом пръстенът се е спукал направо на ръката ти - това е предупреждение за скарване с най-близкия човек.

Петък – денят на белия гълъб

Широко е известно, че гълъбът е символ на мира, уюта и щастливия брак. Голямата страст все пак отминава, но остава топлината на семейното огнище, милият приятел и кафето за двама. Възникналите отношения в петък обикновено обещават дълготраен съюз, благоденствие и много деца. Не е подходящ за лов.

Събота - денят на сокола

Тази горда птица е символ на мълниеносните и стремителни решения. Съботата е опасна за онези, които вършат неразумни постъпки, след което съжаляват. Но ако човек взима решение след дълги размисли и точна преценка, това е неговият ден. В този ден можете да намерите ценен предмет, който отдавна сте смятали, че е загубен. Благоприятен за предложение за брак. Но загубата на кухненски прибори е лош знак. В събота е добре да не се мие подът вкъщи и да не се изхвърля сметта -това заплашва с караница с любимия човек.

Неделя – денят на лебеда

Никой не знае предварително какво ще му донесе денят на лебеда - това е време за любов, но и за изневяра, за много добри новини, но и за лоши. Ако си се порязал с нож или си намерил игла - бъди предпазлив да не ти сложат рога. Същото се отнася и за жената. Щом си загорила ястието, значи те е обхванало силно любовно желание. Ако си счупила токчето на обувката си, можеш да спиш спокойно: твоят мъж ти е верен.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст