Начална страница | Празници, ритуали, вярвания | ШЕПА МЪНИСТА ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯ

ШЕПА МЪНИСТА ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯ

image

В древността се допитвали до тях при вземане на решение, преди дълъг път или трудно изпитание...

Гадаенето на мъниста някога било практикувано от жреци и предсказатели. Много разпространено било в Далечния изток и Индия, където на него гледали като на магически ритуал. Някои от старинните гадания са се запазили до днес. Предлагаме ви да се позабавлявате с две от тях.

Бяло и червено

Намислете си желание. За да разберете дали ще се сбъдне в близките 1-2 дни, вземете няколко мъниста - половината бели, другите - червени. Сложете ги в купичка, разбъркайте ги и ги засилете с брашно. Върху заравнената му повърхност нарисувайте с десния си показалец триъгълник. През триъгълника бръкнете в брашното и хванете едно мънисто. Червено ли е, желанието ви ще се сбъдне. Ако е бяло, осъществяването му ще се отложи във времето.

Магическа броеница

Използвайте гердан от каквито и да било мъниста, но със закопчалка. Може и сами да нанижете "броеница", като завържете краищата на връвта на голям възел, през който мънистата не могат да минават.

Затворете очи и се съсредоточете. Започнете да прехвърляте мънистата, докато не усетите вътрешен подтик да се спрете на едно от тях. Отворете очи и вижте от коя от двете му страни са останали повече мъниста. Тези повече на брой мъниста започнете да прехвърляте на групи от по 6 наведнъж, докато ви остане последната група. В нея ще има или по-малко от 6 мъниста, или нито едно. Ако не е останало нито едно, значи трябва да се въоръжите с търпение, да се доверите на съдбата и да чакате от нея благоприятен знак. Останало ли е 1 мънисто, знакът е добър - ще разрешите всички трудности и ще преодолеете препятствията по пътя си. Моментът е благоприятен и за пътуване. 2 мъниста са сигнал, че сте на прага на сложен период. На всяка цена трябва да избягвате споровете и изясняването на взаимоотношенията. 3 мъниста са добър знак. Всичко намислено ще се сбъдне, материалните блага ще се увеличат. 4 мъниста вещаят мир и спокойствие в дома. Моментът обаче не е добър за нови начинания. 5 мъниста са особено щастливо предзнаменование - очакват ви успехи в начинания, пари и среща с желания човек.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст