Начална страница | Празници, ритуали, вярвания | ЛЕЧЕБНА СИЛА- ПРЪСТЕНИТЕ ДА СЕ НОСЯТ СПОРЕД ЗОДИЯТА!

ЛЕЧЕБНА СИЛА- ПРЪСТЕНИТЕ ДА СЕ НОСЯТ СПОРЕД ЗОДИЯТА!

image

Древна традиция е би­жутата, амулетите и та­лисманите да се носят според зодиакалния знак…

Поверията гласят, че правилно избраният метал и камък в съответс­твие със звездната енер­гия дарява здраве, любов и успехи на своя прите­жател. Особено внима­ние се е обръщало на пръстените като символ на богатство, обществено положение и заклинание за завършеност на зем­ните дела. Така магията на пръстените повелява всяка зодия да има свой отличителен знак - метал и камък. Според някои клонове на източната ме­дицина това притежание има здравен ефект и под­държа в равновесие пси­хическите и физическите параметри на определе­ния човек.

Овен - пръстенът е от злато с червен камък -рубин или корунд. Пръс­тенът талисман е напра­вен от желязо и осветен във вторник. Да се носи на безименния и средния пръст на дясната ръка.

Телец - пръстенът е от злато, високи карати, и украсен с камък - рубин или кехлибар. Пръстенът талисман е направен от мед с лек примес от зла­то. Да се сложи на дясна­та ръка в петък.

Близнаци - пръстенът е от злато или сребро със скъпоценни камъни - топаз и кехлибар. Носи се на лява или дясна ръ­ка, на безименния пръст и показалеца. Пръсте­нът талисман е израбо­тен от сив метал с при­бавен живак. Ден от седмицата - сряда.  

Рак - пръстенът е изра­ботен от висококачествено сребро с бял камък - опал, лунен камък. Голяма сила притежава пръстен с изра­ботка от сребро и платина. Магическият ден е понеделник.

Лъв -пръстенът трябва да е масивен и изработен от висококачествено зла­то. Украсата е от камъни -диамант, рубин, гранат или яспис. Пръстенът талис­ман е от злато със сребър­ни стружки, изработен в сряда. Носи се задължително на лявата ръка, а при служебни дела – на дясната.

Дева - пръстенът е изра­ботен от никел или от ни­кел и сребро с камък изум­руд, яспис или тигрово око. Денят за успех е сряда. Да се носи на дясната ръка.

Везни - пръстенът е сре­бърен или от мед, с украса от изумруд, аквамарин и светъл турмалин. Носи се на лявата ръка, а ако е та­лисман - на дясната. За по-голяма сила и здраве пръстенът талисман е нап­равен от злато и сребро или платина и злато. Ден от седмицата - петък.

Скорпион - задължително е пръстенът да се изра­боти от сребро с камъни гранат, тъмен аметист и че­рен опал. Денят за талис­ман пръстен е вторник, направен е от сребро или платина.

Стрелец - изисква се пръстенът, с обикновени или магически свойства, да е изработен от сребро или платина. Магически камъни са рубин, гранат и тюркоаз. Носи се на дяс­ната ръка. Благоприятен ден е събота.

Козирог - пръстенът е от сребро или олово. Скъ­поценни камъни, подходя­щи за зодията, са малахит, тъмен сапфир и оникс. Денят на изработ­ка - събота.

Водолей - пръстенът да се изработи от сребро и злато или злато и платина в ден събота. Здравос­ловно действат скъпоценни камъни като аквамарин, аметист и корал. Добро въздействие оказ­ва, комбинацията от злато и кехлибар. Да се носи на дясната ръка - безимения пръст.

Риба - пръстенът да е изработен само от среб­ро или примес с платина. Противопоказно е злато­то. Подходящи дни за из­работка са понеделник и четвъртък. Камъните са перли, аметист и аквамарин.

За да бъдат пръстените здравен покровител на своя притежател, трябва да се носят с любов и гри­жа за тях. И запомнете, че никога не трябва да подарявате своя любим пръстен на човек извън семейството или на ня­кой, който не е засвиде­телствал своята любов и признателност. Дълго но­сеният пръстен става част от своя стопанин и поема неговата енергия.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст