Начална страница | Празници, ритуали, вярвания | УСМИВКАТА В ОГЛЕДАЛОТО ПАЗИ ОТ ЛОШОТИИ

УСМИВКАТА В ОГЛЕДАЛОТО ПАЗИ ОТ ЛОШОТИИ

image

Да се върнеш обратно, както е известно, е лоша поличба...

Срещу нея обаче отдавна е изнамерено сигурно средство - преди за пореден път да изле­зем от къщи, трябва да се погледнем в огледало­то, и възможните неприятности ще ни заобикалят.

Възползвайки се от този проверен магически метод, ние рядко се замисляме какво общо има в " случая огледалото. Още маговете в Древния Еги­пет знаели, че, гледайки се в огледалото, ние виж­даме не само отражението на физическото си тяло, но и своя ефирен двойник, своето второ "Аз".

Според древните представи двойникът е един от еле­ментите, съставящи човешката същност. Той се ражда заедно с човека, пази неговата жизнена сила и здра­вето му, ръководи съдбата му. Двойникът е духовно и физически неразривно свързан с човека - и приживе, след смъртта му.

Човекът излиза от къщи - огледалото остава да ви­си на стената, а с него и част от самия човек. Двой­никът не е бездушен, той по своему се безпокои, за да бъде всичко наред! И ако човекът се е върнал скоро след като е излязъл по работа, при това силно уг­рижен, мрачен, двойникът се притеснява и преда­ва негативна енергия на "основното" лице, което се отразява в него не в най-добрия си вид. Ето защо огледалото непременно трябва да се успо - * кои - да се погледнем в него, да се усмихнем, да му смигнем, да оправим косата си. Една тогава двойникът ще ни пусне с леко сърце.

Капан за двойника

Маговете твърдят, че по време на тежко бо­ледуване и стресове двойникът момее замалко да се отдели от тялото и да се отправи в "авто­номно плаване". Ако в такива минути по пътя му попадне огледало, то "хваща" и "поврежда" двойника, което води до влошаване на здравето на човека и лоши промени в неговата съдба. Ето защо в стаята на тежкоболни категорично не се препоръчва да се държат огледала.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст