АМУЛЕТИ С БИЛКИ

image

Според народните вярвания билките достигат най-голяма­та си сила в нощта срещу Еньовден…,

а ако те се наберат сутринта на празника ще са най-полезни за здравето. Събраните билки мо­же да се носят в амулет - тор­бичка или възглавничка (ушит на ръка квадрат със страна 10 см), които се пълнят с цвят, листа и корени на онази бил­ка, която ще доведе до очак­вания резултат Ако сложите свежо растение ефектът ще бъде достигнат по-бързо и ще дейс­тва почти до безкрай, докато сушеното помага само в про­дължение на година.

За да заредите амулета, подредете върху бяла ленена или памучна покривка после­дователно огледалце на пос­тавка, после от двете му стра­ни по една запалена свещ, между тях червен вълнен ко­нец и торбичката. Вдясно от нея сложете плитка чаша с предварително подготвената билка. Преди да започнете об­реда, се изкъпете, облечете свободна чиста дреха, махне­те часовника и бижутата, но оставете на врата си кръстче­то или медал ьона със своята зодия. Застанете пред подре­дените предмети с лице на из­ток и се съсредоточе­те върху желанието си, за което ви е нуж­на помощ от амуле­та. Нека свещите малко да погорят, после вземете щипка билка с дясната ръка и пренасяйки я пред огледалото, я сложе­те в торбичката, мо­лейки я тя да помог­не със силата си да успеете да осъществи­те мечтата си.

Повторете молба­та три пъти, след ко­ето завържете здраво червения конец към торбичката, за да ^ я носите на врата или да я закачите някъде.

Вече можете да угасите све­щите - първо лявата, после дясната.

Ако искате помощ за лю­бов, амулетът ви трябва да съ­държа листа и цветове от шипка, както и листа от виш­на, а торбичката да е червена или розова. Вниманието на любимия ще привлечете с амулет, направен с цвят от ро­зово мушкато.

За успех в бизнеса и за по­добряване на финансовото по­ложение използвайте цвят от карамфил, сложен в зелена копринена торбичка.

За заздравяване на семей­ството - портокалови кори, ка­нела, цвят от шипка и листа от роза. В червена копринена торбичка сложете първо по­кълнали зърна пшеница и овес. За препоръчване е да за­качите амулета над съпружес­ката спалня.

За предпазване на дома вземете църковен тамян, ка­нела, кръстче и пирон, опа­ковайте ги в торбичка от бял или червен бархет и я закаче­те над входната врата.

За да се защитите от за­вист, уроки, клюки, използ­вайте млад чесън с листата, дафинов лист, цвят на червен карамфил, а за да се спасите от страховете и съмненията си, ви трябва амулет от коп­рива и бял равнец.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст