Начална страница | Празници, ритуали, вярвания | НАЙ-МНОГО ЛОШОТИЯ СЕ СЪБИРА В КУХНЯТА

НАЙ-МНОГО ЛОШОТИЯ СЕ СЪБИРА В КУХНЯТА

image

Душата се плаши от огледала нощем…

Всяко от помещенията в къщата има свое пред­назначение, което опре­деля и подредбата му та­ка, че да пуска максимал­но добрата енергия и да се излекува лошата

Входната врата и антрето

се сравняват с първия поглед при любовта. От­там, заедно с хората вли­за и добрата енергия. За­това освен да е добре уп­лътнена, желателно е тя да бъде колкото се може по-голяма. Не е добре точно отсреща да има прозорец, за да не мине енергията транзит през до­ма. Пространството не­посредствено около вра­та отвън и отвътре да бъ­де максимално изчисте­но, феновете на статуи и големи саксии е добре да им потърсят друго място. Първото нещо, което виждате, влизайки през вратата е това, което е срещу нея. В случая със стандартните български жилища това обикновено е плътна стена само на метри отсреща. Това е капан, който може да се елиминира лесно, ако сложите голямо огледало или картина с пейзаж. Рисунките с вода са мно­го добро решение. Създа­ват усещането за простор и по-лесно се диша.

Кухнята

обикновено е центърът на семейния живот. Там естествената концентрация на лоши енергии, които трябва да се лекуват, е най-голяма. Правилното разположение на готварс­ката печка е така, че дома­кинята лесно да вижда кой влиза в кухнята. Мивката и хладилникът е добре да са в непосредствена бли­зост, така че да се неутра­лизират взаимно симво­лите на огъня и водата, ко­ито се считат за източник на всевъзможни поразии. Ако е точно срещу врата, ще го отваряте по-често, ще похапвате по-често съответно рискувате да дебелеете и да се чувства­те ужасно.

Кръглата маса символи­зира благословията на не­бесата, четно число сто­лове около нея са на къс­мет, един означава само­та. Така че дори да живее­те сам, сложете повече столове, за да стимулира­те енергията си за установяване на контакти и сближаване с други хора. Същото важи за останали­те предмети като свещи, снимки в рамки - намере­те на всеки предмет дру­гарче и ги чифтосайте.

Спалнята

е интимно място, къде­то човек трябва да се чувства максимално за­щитен. За да създадете усещане за сигурност, поставете леглото срещу плътна стена. На нея не трябва да има огледало, защото според китайска­та философия по време на сън душата напуска тялото и може да се стресне от образа си в стъклото. Краката да не са директно срещу врата, така се изнасят мъртъв­ците. Около овалното легло добрите енергии циркулират по-лесно, от­колкото около правоъ­гълното.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст